Jorge Lorenzo wint MotoGP Catalunya

4 juli 2010

fjrigjwwe9r4tbl_nieuws:content
Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) is onvermoeibaar. De Spaanse wereldkampioenleider heeft zijn voorsprong in het MotoGP klassement verder uitgebreid door zijn vijfde overwinning in het MotoGP seizoen 2010. Lorenzo zette de Gran Premi Aperol de Catalunya op zijn naam. Dani Pedrosa en Casey Stoner finishten als tweede en derde.

Jorge Lorenzo is de eerste Yamaha rijder die drie opeenvolgende MotoGP races op zijn naam heeft gezet als klassementsleider, sinds Eddie Lawson in 1986. De Spaanse coureur staat nu met een voorsprong van 52 punten alleen aan de top door een wederom fenomenale overwinning in zijn thuisland Spanje.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) maakte een snelle start en leidde tot de eerste bocht, maar zakte hierna terug naar een negende plaats aan het eind van de eerste ronde. Dit was natuurlijk niet zijn intentie en Pedrosa was in staat om zijn positie te verbeteren en nam al snel weer de derde positie in.

Ondertussen ging Andrea Dovizioso (Repsol Honda) de strijd met Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) aan in de derde ronde. Lorenzo verbeterde echter zijn voorsprong in de volgende ronde toen de strijd werd uitgetekend.

Casey Stoner (Ducati Team) zat achter de laatste podiumpositie aan door een versnelling, maar zakte af naar de vijfde plaats toen Randy de Puniet (LCR Honda) en Dani Pedrosa in beeld kwamen. Aleix Espargaró kreeg een zware tegenslag te verwerken toen hij crashte in de zesde ronde.

De 14e ronde beloofde succesvol te worden voor Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini), maar hij crashte toen hij de zesde positie innam. Dit had zijn beste finish in de MotoGP klasse kunnen worden. In een belangrijk moment van de race ging Dovizioso ook neer toen hij zichzelf pushte om Lorenzo in te halen. Hij kwam kort daarna weer op de vijftiende positie binnen.

Hierdoor was Lorenzo veilig met een voorsprong van 5.5 seconden met nog minder dan een halve race te gaan. Stoner en Pedrosa gingen de strijd aan voor de tweede plaats met De Puniet vlak hierachter als vierde. Lorenzo's voorsprong was echter te groot om gepasseerd te worden toen hij als eerste over de finishlijn reed met een voorsprong van 4.754 seconden. Pedrosa pakte de tweede plaats door Stoner slechts met twee tiende van een seconden voor te blijven. Hiermee werd het podiumindeling van de TT Assen herhaald.

De vierde plaats ging naar Randy De Puniet en hiermee zette de Fransman zijn beste resultaat tot nu toe neer in de MotoGP met zijn RC212V van het LCR Honda team. Rookie Alvaro Bautista werd vijfde en zette hiermee een goed resultaat neer met zijn Rizla Suzuki GSV-R.

Ben Spies (Monster Yamaha Tech 3) boekte wederom vooruitgang door als zesde te finishen op een wederom nieuw circuit voor hem. Loris Capirossi (Rizla Suzuki), Nicky Hayden (Ducati team), Marco Melandri (San Carlo Honda Gresini), weer terug na een uit de kom geschoten schouder en Héctor Barberá (Páginas Amarillas Aspar) finishten allemaal in de top tien. Adrea Dovizioso eindigde uiteindelijk als 14e.

Lorenzo heeft nu 165 punten en Dani Pedrosa staat als tweede genoteerd met 113 punten. Dovizioso blijft derde met 91 punten. Hayden, De Puniet en Stoner zijn ook allemaal opgeschoven door de afwezigheid van Valentino Rossi.

» Meer informatie vind je hier

Poll Onderdelen